TE TJERA

Krem karamele

Per 4-5 veta:
  • Qumesht 1 liter
  • Veze 5-6 kokrra
  • Sheqer 1 filxhan caji
  • Pak vanilje ose lekure limoni 
Pergatitja
  
Meret pak sheqer,hidhet ne nje tigan te vogel dhe vihet ne zjarr derisa te shkrihet e te marre ngjyre te erret.
Sheqeri i karamelizuar hidhet neper forma ose ne taven me korrent.
Ne nje ene ( jo alumini ) rrihen vezet me sheqer,pak nga pak shtohet qumeshti i nxehte deri ne temperaturen 80 grade qe te mos pritet veza,ne fund i shtohet pak vanilje ose lekure limoni.
Ne tigan te vogel karamelizohet sheqeri ( 1 luge kafeje ) i cili hidhet neper forma. Pastaj masa e pergatitur hidhet ne to,te cilat vendosen ne tave me uje te vaket dhe futen ne fure derisa te mpiksen dhe ne siperfaqe te tyre te krijohet nje cipe e kuqe.
Gjate sherbimit kremi hiqet nga fura duke e permbisur ne pjate.