Per 4-5 veta:
- kadaif 500 g
- ara te qeruara 1 filxhan caji
- gjalpe 20 g
- sheqer per shurupin 4 filxhan caji
-uje per shurupin 3 filxhan caji
Pergatitja
Kadaifin e shkriftojme qe mos te na mbetet topa-topa.
Ne nje tepsi te lyer me gjalpe shtrojme gjysmen e kadaifit, hedhim arat e thermuara, shtojme pjesen tjeter te kadaifit siper, i hedhim sasine e gjalpit te tretur. E pjekim ne furre mesatare.
Ne fund i hidhet sherbeti, i cili duhet te jete pak i nxehte, ndersa kadaifi i ftohte.
Ne nje tepsi te lyer me gjalpe shtrojme gjysmen e kadaifit, hedhim arat e thermuara, shtojme pjesen tjeter te kadaifit siper, i hedhim sasine e gjalpit te tretur. E pjekim ne furre mesatare.
Ne fund i hidhet sherbeti, i cili duhet te jete pak i nxehte, ndersa kadaifi i ftohte.