Zgjidhen qershite e pjekura e te pa coptuara,shpelahen,kullohen vendosen ne tepsi dhe pastrohen nga bishti e berthamat,lihen tu kulloje lengu.
Merret sheqeri ne nje ene,hidhet uje e lengu i qershive dhe zihet
8-10 minuta.
Shtohen qershite,lihen sa te marrin nje vale dhe ftohen.
Pastaj kullohet shurupi vihet te zieje aq sa po te hedhim nje pike ne pjate ajo te ruaje formen.
E heqim nga zjari dhe hedhim qershite. I leme te ziejne perseri ne zjarr te ngadalte deri sa ne siperfaqe te dali shkume.
Hidhet pak limontoz qe te mos sheqeroset ,hiqet nga zjarri,lihet te ftohet ne enen ku u pergatit dhe hidhet ne ene te paster.
Shenim: Receli i vishnjes pergatitet si me siper.
Norma per 1 kg vishnje eshte, sheqer 1 1/2 gote, uje 1 gote.